Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

بین الملل تابناک/ تحولات خاورمیانه: حمله موشکی اسرائیل به دمشق، هشدار آمریکا درباره حمله موشکی به امارات، بمباران شدید صنعاء توسط جنگنده‌های سعودی، ورود یک گروه از نظامیان سعودی به پاکستان و تشکیل جلسه کمیته تحقیق ترور شهیدان سلیمانی و المهندس در عراق از مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمله موشکی اسرائیل به دمشق

منابع محلی سوریه بامداد چهارشنبه از حمله موشکی رژیم صهیونیستی به دمشق خبر داده و اعلام کردند که پدافند هوایی ارتش این کشور با حمله تل‌آویو مقابله کردند.

به گزارش المیادین، پدافند هوایی ارتش سوریه با موشک‌های صهیونیستی در اطراف دمشق مقابله و بیشتر آنها را منهدم کرده است.

تاکنون از میزان خسارت احتمالی این حمله جزییاتی در دست نیست.

خبرگزاری رویترز به نقل از ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد که فعال شدن آژیر خطر در اسراییل در نتیجه ورود یک موشک پدافند هوایی سوریه به منطقه بوده که در آسمان اسرائیل منفجر شده و پدافند هوایی رژیم صهیونیستی با این موشک مقابله نکرده است.

ارتش رژیم صهیونیستی، ۲۴ دی ماه سال جاری شهر دیرالزور و منطقه البوکمال [در شرق] سوریه را بار دیگر هدف حملات هوایی قرار داده بود.

تجاوز رژیم صهیونیستی به سوریه چند ماه پس از آن روی می‌دهد که ""اسکات ریتر" عضو پیشین کمیسیون بازرسی سلاح های کشتار جمعی عراق هشدار داده بود که ادامه حملات اسرائیل به سوریه ممکن است موجب درگیری منطقه‌ای شود.

رژیم اسرائیل در سال های اخیر بارها به دمشق و مناطق مختلف سوریه حمله هوایی کرده که با رهگیری به موقع پدافند هوایی دمشق در بیشتر مواقع، این حملات دفع شده است.

هشدار آمریکا درباره حمله موشکی به امارات

ساعاتی پس از آنکه فرمانده نیروهای آمریکا در منطقه (سنتکام) گفت، امارات کشور امنی است، سفارت کشورش در امارات درباره حملات جدید به اتباع خود هشدار داد.

به گزارش رویترز، سفارت آمریکا در ابوظبی بامداد امروز چهارشنبه در بیانیه‌ای درباره "گزارش‌هایی درباره حمله احتمالی موشکی و پهپادی در ابوظبی" هشدار داد و از اتباع خود خواستار رعایت تدابیر لازم شد.

ساعاتی پیش از این رسانه‌ها از انفجاری در امارات خبر داده بودند.

خبرگزاری امارات (وام) انفجار را ناشی از یک کپسول گاز در خیابان حمدان اعلام کرد که نیروهای دفاع شهری و آتش‌نشان، حریق ناشی از آن را مهار کرده‌اند.

در عین حال، برخی گزارش‌های اولیه از وقوع دو انفجار در پایتخت امارات خبر دادند و منابعی نیز گفتند که این انفجارها در پی اصابت موشک بوده‌ است.

کانال خبری صابرین نیوز نیز نوشت که این دو انفجار در نزدیکی خیابان «فاطمه بنت مبارک» در ابوظبی روی داده است.

اخیرا ارتش یمن در واکنش به دخالتهای نظامی ابوظبی در جنگ جاری در یمن، امارات را هدف حمله موشکی قرار داد و هشدار داد در صورت ادامه دخالت، واکنش صنعاء نیز ادامه می‌یابد.

بمباران شدید صنعاء توسط جنگنده‌های سعودی

جنگنده‌های سعودی شامگاه سه‌شنبه به بمباران گسترده پایتخت یمن پرداختند.

بر اساس گزارش المیادین، این بمباران‌ها باعث انفجارهای بزرگی در صنعاء شده است.

جنگنده‌های ائتلاف سعودی روز سه‌شنبه نیز در ۲۹ نوبت حملات هوایی علیه صنعاء، استان‌های حجه، مأرب و الجوف انجام دادند. این جنگنده‌ها نُه بار شهر مرزی حرض در استان حجه، هفت بار دو منطقه خَب و الشّعف و الحزم در استان الجوف را هدف قرار دادند.

هفته جاری، وزارت دفاع عربستان در بیانیه‌ای اعلام کرد، در تحولی مهم و برای اولین بار در طول هفت سال گذشته، وزارت دفاع عربستان سعودی دو تیپ نظامی را به عمق اراضی یمن فرستاده تا در عملیات نظامی گسترده برای «آزادسازی» استان‌های صعده و حجه در کنار ارتش دولت مستعفی یمن مشارکت داشته باشند.

ورود یک گروه از نظامیان سعودی به پاکستان

یک گروه از نیروهای زمینی سلطنتی عربستان سعودی با هدف آنچه تقویت همکاری‌های دوجانبه نظامی با پاکستان عنوان شده است، برای آموزش دوماهه وارد این کشور شد.

به گزارش منابع رسمی پاکستان، نیروهای زمینی اعزامی عربستان قرار است برای ۲ ماه جهت آموزش مکانیزه و تقویت مهارت‌های رزمی و عملیاتی در شهر "مولتان" واقع در ایالت پنجاب پاکستان مستقر شوند.

روابط عمومی ارتش پاکستان نیز امروز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: حضور گروه نیروهای زمینی عربستان در پاکستان با هدف تقویت همکاری نظامی موجود بین ارتش‌های دو کشور انجام می‌شود و این دوره آموزشی به مدت دو ماه برگزار خواهد شد.

مراسم افتتاحیه آموزش مکانیزه نیروهای سعودی امروز در پادگان شهر "مولتان" برگزار و طی آن مرحله آموزش مشترک و به اشتراک گذاری از طریق یک برنامه آموزشی جامع آغاز شد.

ارتش پاکستان افزود: نیروهای دو کشور انواع رزمایش‌ها، رویکرد عملیاتی و رزمی را مورد تمرین قرار خواهند داد.

عربستان سعودی و پاکستان چند دهه است که از نزدیک ترین متحدان یکدیگر به حساب می‌آیند. دو کشور در طول سال چندین مانور مشترک نظامی برگزار می‌کنند. به عنوان مثال، اواسط آذرماه امسال نیروهای ویژه پاکستان و سعودی در خاک عربستان رزمایش مشترک برپا کردند.

تشکیل جلسه کمیته تحقیق ترور شهیدان سلیمانی و المهندس در عراق 

سومین نشست کمیته تحقیق ترور شهید سردار « قاسم سلیمانی » فرمانده سپاه قدس و « ابو مهدی المهندس » جانشین نیروهای بسیج مردمی عراق ( حشد الشعبی ) و همراهانشان در بغداد آغاز به کار کرد.

به گزارش شبکه «السومریه نیوز»، شورای عالی قضایی عراق با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که سومین نشست کمیته قضایی مشترک ایران و عراق برای بررسی ترور شهید «ابومهدی المهندس» و سردار «قاسم سلیمانی» و همراهانشان روز سه شنبه در بغداد آغاز به کار کرد.

شورای عالی قضایی عراق اضافه کرد: این نشست برای بررسی آخرین اقدامات تحقیقاتی انجام شده در این پرونده و تبادل اسناد بین دستگاههای تحقیقی دو کشور برگزار شد.

روز ششم شهریورماه گذشته، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در نشست حمایت منطقه ای از عراق وارد بغداد شد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد : وزارت امور خارجه پیگیر حقوقی و بین المللی ترور فرماندهان شهید مقاومت، سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس فرمانده الحشد الشعبی خواهد بود.

امیرعبداللهیان که برای ادای احترام به این دو سردار مقاومت در محل یادمان آنها در حومه فرودگاه بغداد حضور یافته بود، اظهار داشت: وزارت امور خارجه پیگیر جدی حقوقی و بین المللی طرف هایی است که به نام دولت آمریکا و کاخ سفید آشکارا اقدام تروریستی علیه این قهرمانان بزرگ مبارزه با تروریسم انجام دادند.

در سفر سال گذشته هیات عالی قضایی ایران به عراق، در مورد پرونده شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس تصمیم گرفته شد کارگروه‌های فعال در دو کشور در این پرونده، همکاری نزدیک‌تری داشته باشند و این موضوع پیگیری جدی شود.

توافقنامه بین قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران و شورای قضایی عراق در مورد برگزاری نشست مشترک هیات تحقیقات در پرونده ترور سردار شهید سلیمانی، ۲۱ اسفند سال ۱۳۹۹ صورت پذیرفت.

«کاظم غریب آبادی» معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر نیز روز دوشنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۰ در نشست شورای عالی قوه قضاییه از برگزاری نخستین جلسه کمیته تحقیق مشترک پرونده ترور شهید سلیمانی در روزهای سوم و چهارم آذر ماه سال جاری در کشور عراق خبر داده بود.

سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، قائم مقام بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) و نیز تعدادی از همراهان آنها، بامداد جمعه ۱۳ دی‌ سال ۱۳۹۸ در پی حمله تروریستی بالگردهای آمریکایی‌ها در فرودگاه بغداد به شهادت رسیدند.

« دونالد ترامپ » رئیس جمهوری سابق آمریکا دستور مستقیم این اقدام تروریستی را صادر کرده بود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین پیک ششم کرونا دهه فجر چهلمین جشنواره فیلم فجر تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات یمن تحولات عراق تحولات افغانستان ایران و آمریکا برجام عربستان امارات اسرائیل مذاکرات وین پیک ششم کرونا دهه فجر چهلمین جشنواره فیلم فجر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۳۶۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تایید حمله به رفح توسط اسرائیل؛ تخلیه ساکنان و تشدید بمباران‌ها

کابینه رژیم صهیونیستی امروز (دوشنبه) به اتفاق آرا آغاز حمله به رفح را تصویب کرد. رادیو ارتش اشغالگر گزارش داد که ارتش پیش از حمله زمینی، تخلیه ساکنان مناطق شرقی شهر رفح در جنوب نوار غزه را آغاز کرده است.

 

به گزارش ایسنا، روزنامه آحارونوت نوشت: کابینه روز دوشنبه به اتفاق آرا آغاز حمله به رفح را تصویب کرد که انتظار می‌رود ظرف چند روز آینده آغاز شود.

هزاران فلسطینی در مناطق شرقی رفح از صبح روز دوشنبه پس از تهدید اشغالگران مبنی بر آغاز عملیات نظامی در مناطق مسکونی شروع به رفتن به سمت غرب کرده‌اند.

شاهدان عینی به «عربی ۲۱» گفتند که آوارگی گسترده کل خانواده‌ها از محله‌ها و مناطق شرقی شهر که مملو از آوارگان است را رصد کرده‌اند.

شاهدان گفتند که عملیات کوچ از مناطق صوفا، الشوکه، محله السلام، اطراف بیمارستان ابویوسف النجار، منطقه تبه زارع، مجاورت گذرگاه رفح، الجنینیه، منطقه البیوک و سایر مناطق واقع در محدوده نقشه منتشر شده توسط ارتش اشغالگر که شامل چندین میدان و چندین محله است، آغاز شده است.

شاهدان خاطرنشان کردند که شرایط بد جوی و بارندگی در طول شب عملیات کوچ و جابجایی به سمت مناطق غربی را با توجه به نبود وسایل حمل و نقل و ازدحام زیاد تعداد آوارگان پیچییده کرده است.

آن‌ها تاکید کردند که تهدید اشغالگران و پرتاب اعلامیه‌هایی از هوا در خصوص تخلیه و عملیات نظامی، فضای ترس و وحشت را در میان غیرنظامیان و آوارگان استان رفح از ترس تکرار کشتار هولناکی ایجاد کرده که در خان یونس و دیگر مناطق نوار غزه رخ داد.

یک زن آواره به نام روان مهدی در مصاحبه اختصاصی با «عربی ۲۱» گفت که از صبح روز دوشنبه برای رفتن به سمت منطقه المواصی در غرب شهر خان یونس شروع به بسته‌بندی وسایل خود کرده است.

مهدی به همراه همسر و خانواده‌اش در یکی از آپارتمان‌های اجاره‌ای در خیابان ۱۸ نزدیک گذرگاه رفح زندگی می‌کند، جایی که این منطقه در محدوده تهاجمات زمینی پیش‌بینی‌شده قرار دارد و اشغالگران تهدید کرده‌اند عملیاتشان را از مناطق شرقی رفح آغاز خواهند کرد.

مهدی، یک زن آواره از غرب شهر غزه، گفت که دقیقاً نمی‌داند به کجا می‌رود، زیرا برنامه‌ای برای کوچ ندارد و اکنون در تلاش است تا چادری برای او به همراه خانواده‌اش در مناطقی که اشغالگران مشخص و ادعا کرده‌اند که امن هستند، پیدا شود.

رویترز به نقل از رادیو ارتش اشغالگر گزارش داد که تخلیه به سمت اردوگاه‌های خان یونس و المواصی در جنوب نوار غزه در حال انجام است.

رادیو ارتش رژیم صهیونیستی گزارش داد تصمیم برای آغاز تخلیه رفح شب گذشته در جلسه کابینه گرفته شد.

این رادیو ادامه داد که یوآو گالانت، وزیر جنگ روز یکشنبه با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا درباره آغاز تخلیه رفح صحبت کرد.

ارتش صهیونیست‌ها در بیانیه‌ای گفته است: عملیات تخلیه شرق رفح شامل حدود ۱۰۰ هزار تن و جزئی از عملیاتی محدود است و چارچوب زمانی برای تخلیه رفح تعیین نخواهیم کرد و ارزیابی‌های عملیاتی را انجام خواهیم داد.

ارتش رژیم صهیونیستی از ساکنان و آوارگان حاضر در منطقه شهرداری الشوکه و محله‌های السلام، الجینه، تبه زراع و البیوک در منطقه رفح خواست تا این مناطق را تخلیه کرده و به سمت منطقه «بشردوستانه» در المواصی حرکت کنند.

صبح امروز، ارتش اشغالگر اعلام کرد که ساکنان شرق رفح را «تشویق کرده» فوراً منطقه را تخلیه و به سمت منطقه «بشردوستانه گسترده» در المواصی در خان یونس حرکت کنند تا برای آغاز عملیات خود علیه این شهر آماده شوند.

ارتش اشغالگر در بیانیه خود باز هم تکرار کرد که به تعقیب جنبش مقاومت اسلامی (حماس) در همه جای غزه تا بازگشت تمامی اسرا ادامه خواهد داد.

سخنگوی ارتش اشغالگر خطاب به ساکنان رفح ادعا کرد: ارتش اسرائیل همانطور که تاکنون عمل کرده با قدرت شدید در مناطقی که شما در آن‌ها ساکن هستید اقدام خواهد کرد.

این سخنگو هشدار داد که شهر غزه همچنان یک منطقه جنگی خطرناک است و خواستار خودداری از بازگشت به شمال، از دره غزه شد.

وی همچنین نسبت به نزدیک شدن به حصار امنیتی شرقی و جنوبی هشدار داد.

در این خصوص رسانه‌های عبری زبان در گزارشی تاکید کردند در منطقه رفح اخلال در تماس‌ها و اینترنت را رصد کرده‌اند.

اشغالگران، بمباران مناطق شرق رفح را قبل از دستور تخلیه تشدید کردند

هشام زقوت، خبرنگار الجزیره گفت: محله‌هایی که ارتش اشغالگر خواستار تخلیه آن‌ها در شرق شهر رفح شده، شب گذشته مورد بمباران خشونت‌آمیز قرار گرفت و حدود ۱۱ خانه را هدف قرار داد.

وی تاکید کرد که تعداد زیادی از فلسطینی‌ها همچنان زیر آوار این خانه‌ها هستند.

این خبرنگار خاطرنشان کرد که این محله‌ها مملو از ساکنانی است که از مناطق مختلف نوار غزه به آنجا آواره شده‌اند.

وی گزارش داد که مناطقی که اشغالگران ادعا می‌کنند «بشردوستانه» هستند و از مردم می‌خواهند به آن‌ها در خان‌یونس و المواصی کوچ کنند، ویران شده و امکان برپایی چادر در آن‌ها وجود ندارد و نمی‌توانند تعداد زیادی از آوارگان را در خود جای دهند.

این خبرنگار توضیح داد که مناطقی که ارتش اسرائیل خواستار تخلیه آن‌ها در شرق رفح شد، دارای مکان‌های استراتژیک مانند گذرگاه رفح - تنها گذرگاهی است که ساکنان می‌توانند از طریق آن تردد کنند - بیمارستان ابویوسف النجار است که مملو از مجروحان و مردم است.

در تایید اظهارات خبرنگار الجزیره، خبرنگار المیادین نیز گفت: هنوز ده‌ها شهروند در زیر آوار منازلی هستند که توسط اشغالگران در رفح هدف بمباران قرار گرفته‌اند.

در این راستا بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی چند روز پیش گفته بود که این رژیم حتی در صورت دستیابی به توافق، علیرغم هشدارهای بین‌المللی و مخالفت آمریکا، به رفح حمله خواهد کرد.

در میانه خبرهای ضدونقیض درباره پیشرفت در مذاکرات قاهره، یک رسانه آمریکایی اخیرا خبر داده بود ارتش رژیم صهیونیستی روز جمعه طرح خود برای آغاز تخلیه ساکنان رفح در جنوب غزه را به دولت آمریکا داده است.

مجله آمریکایی پالتیکو نوشت نیروهای اشغالگر نقشه منطقه المواصی را به گروه‌های امدادگر ارسال کردند تا برای حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به شهر رفح آماده شوند؛ اقدامی که حتی متحدان تل‌آویو درباره آن و خطر حمله به رفح برای بیش از یک میلیون آواره‌ای که در این منطقه حضور دارند، هشدار داده‌اند.

یک مقام آمریکایی تاکید کرد ارتش رژیم صهیونیستی به دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا و سازمان‌های امدادی فعال در داخل نوار غزه اطلاع داده است که آن‌ها طرحی را برای انتقال مردم از رفح به منطقه «المواصی» در نظر گرفته‌اند.

این در حالی است که کاخ سفید اعلام کرد طرح جامعی از سوی رژیم صهیونیستی درباره عملیات نظامی در شهر رفح دریافت نکرده و قبل از هر گونه حمله به رفح، خواهان ادامه مذاکرات با تل‌آویو است.

دیگر خبرها